Testăm patronii din CONSTANȚA

Într-o societate responsabilă nu există prejudecăți şi abordări medievale. Prejudecățile nasc ură şi forme de discriminări care aduc atingere demnității umane. Se pare că unii patroni nu înțeleg principiul egalității de şanse şi fac angajări după criterii de gen şi/sau organ genital. Aceasta este o realitate care nu trebuie ascunsă sub preş ignorând problema, ci trebuie să găsim soluții de rezolvare în beneficiul tuturor. Concluziile le trageți singuri.

Click aici pentru a citi Legea 202/2002 – privind egalitatea de șanse între femei și bărbați.


» LITIGII «

  • Legile 677/2001 (pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulație a acestor date), Codul Civil art. 71 şi 75 (dreptul la viața privată şi al demnităţii persoanei umane), art. 8 din Convenția Europeană pentru Drepturile Omului (dreptul la respectarea vieţii private şi de familie), nu pot fi invocate în acest context. Anunțurile de angajare au fost publicate pe siteuri de interes public, la secțiunea locurilor de muncă. Cu toate că autorul anunțului şi-a asumat faptul că îşi publică numarul de telefon în spațiul public odată cu postarea anunțului de angajare, discuția noastră telefonică care a fost şi înregistrată, s-a consumat în interes profesional, deci nu poate fi considerată discuție privată.
  • Discuțiile private implică elemente/informații de natură familială sau despre domiciliu/reşedință, dar în nici un caz informațiile privind un post de muncă din cadrul unei societăți comerciale care prestează servicii publice.
  • Pentru evitarea instigării împotriva patronilor care pot fi supuși la hărțuiri/amenințări din partea unor cetățeni, datele de contact care sunt afișate pe site au fost cenzurate.
  • Scopul înregistrărilor NU este pentru a denigra imaginea cuiva, ci pentru a aduce în atenția publicului modul de abordare a patronilor, cât şi felul în care ei respectă legile în vigoare şi codul muncii în relație cu cetățenii.
  • Nu îmi asum și nu mi se poate imputa vreo afirmație a interlocutorului meu. Înțeleg faptul că anumite cuvinte ale acestuia pot fi discriminatorii sau pot provoca indignarea opiniei publice. Nimeni altcineva nu poate să fie tras la răspundere pentru propriile afirmații.
  • Nu am nici o obligație să anunț dinainte faptul că apelul telefonic este înregistrat atât timp cât conversația nu este privată. Cu atât mai mult dacă înregistrarea face dovada de încălcări ale legilor.