SC C&I Grup Internațional SRL nu se preocupă de plângerile clienților

Compania de transport persoane SC C&I Grup Internațional SRL nu se preocupă de plângerile clienților iar Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui – Serviciul Rutier dă din umeri. La data de 14 februarie 2017, pe ruta Vaslui – Bârlad – București, șoferul acestei companii a fost surprins pe o înregistrare video vorbind la telefonul mobil pe toată durata transportului până la destinație, manipulând volanul cu o singură mână astfel punând în pericol viața și integritatea călătorilor, cât și a participanților la trafic. (Vezi video) Șoferul a încălcat Art. 108 alin. 2 al codului rutier. Am contactat dispecerul șef cât și patronul companiei în urmă cu trei luni și jumătate atât telefonic, cât și prin email. Se pare că patronul nu este interesat să investigheze și să tragă la răspundere disciplinar șoferul în cauză amânundu-mă până în prezent. Dânsul mă îndrumă să iau legătura cu secretariatul societății comerciale pentru a solicita rezultatul anchetei, însă la numărul de telefon afișat pe pagina web nu răspunde nimeni, dar nici la cele două emailurile trimise de mine la interval de 30 de zile. Poliția Rutieră îmi spune faptul că, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, sau cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic. Prin urmare, nu se pot lua măsuri împotriva conducătorului autovehiculului, deoarece constatarea nu s-a făcut în mod direct, sau prin mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate. În ciuda probei video specificate în sesizare, agentul mi-a motivat răspunsul invocând Legea OUG 195/2002 art. 109 alin. 1 și 2 – privind circulația pe drumurile publice. În concluzie, șoferul nu a fost tras la răspundere, iar compania nu pare interesată de soluționarea cazului în interesul clientului. Concluziile le trageți singuri.

  • Companiile de transport se expun unui risc enorm prestând servicii de deplasare pentru persoane pentru că sunt incluși într-un regim special de lege prin ale cărora obțin licențele de:
  1. transportator persoane și marfă
  2. vehicul
  3. traseu
  4. persoana desemnată (manager)

eliberate de către Autoritatea Rutieră Română, iar tocmai prin acest aspect cetățenii călători stau indiferenți la aceste încălcări.

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui - Serviciul Rutier: