Protest la Președinția Republicii Moldova pentru rezolvarea problemei lui Tudor Pînzari

În anul 2002 autoritatile din Causeni i-au demolat casa ilegal, fiind lipsit (nelegitim) de bunurile proprii în timp ce Tudor Pînzari se afla grav bolnav în stare de inconstienta în spital. De atunci, nici o guvernare nu a fost capabila sa îi solutioneze problema. Astfel, omul este nevoit sa protesteze în strada non-stop pe timp de canicula, ploaie si ger, în conditii inumane fara nici o sursa de apa, curent electric si canalizare, departe de familia sa timp de aproape 7 ani deja!
Tudor Pînzari a apelat la toate caile juridice în încercarea de a-si face dreptate. Ultima decizie a Curtii Supreme de Justitie a obligat autoritatile locale din Causeni sa îl plaseze într-o lista de asteptare, în circumstantele în care în Causeni nu exista aceste liste, pentru ca autoritatile nu au bani pentru a construi locuinte.
Mentionam faptul ca Tudor Pînzari a crescut la orfelinat si este veteran de razboi de la Nistru, în urma caruia este invalid având dizabilitate de gradul 2 definitiv, consecinta a razboiului în care a luptat pentru apararea independentei si a integritatii Republicii Moldova în anul 1992.

Ajutati-ne să-i oferim o locuinta modesta in orasul lui natal! Click aici pentru donație!