Prahova: SC Gvs Microfiltrazione SRL reclamată de angajați, autoritățile nu găsesc nereguli

O parte considerabilă dintre angajații companiei SC Gvs Microfiltrazione SRL cu punctul de lucru în sat. Cioranii de Sus, com. Ciorani, jud. Prahova, reclamă o serie de nereguli din interiorul întreprinderii. Compania care face parte din grupul GVS cu sediul central în Bologna, Italia și funcționează în producerea filtrelor și componentelor pentru aplicații din domeniul sănătății, științelor vieții, automobilelor, aparatelor, siguranței și filtrării comerciale și industriale fiind unul dintre cei mai importanți producători, se confruntă cu acuzațiile din partea personalului, cu toate că nu este pentru prima dată când societatea se confruntă cu nemulțumirile lucrătorilor. Informațiile sunt primite de la angajații care vor rămâne anonimi pentru a nu fi persecutați de către angajator.

Citez: „Încălcarea drepturilor a angajaților nerespectând normele de protecție a muncii, sănătatea și securitatea în muncă. O angajată necalificat a avut un accident grav la locul de muncă în perioada 15 aprilie – 20 mai 2017, cazul fiind mușamalizat pentru a sustrage angajatorul de la răspundere, prin obligarea tuturor angajatilor la semnarea instructajului de protecție a muncii, fapt care s-a întâmplat după accident. Angajatorul umilește angajații prin a le crea o stare de disconfort termic, iar datorită lipsei oxigenului angajații cedează fizic fiind nevoiți să apeleze serviciul 112 (SNUAU 112) în mod repetat, uneori chiar și de trei ori pe zi. Zilnic se poluează oxigenul din interiorul sălii de lucru prin sistemul de ventilație, acesta emanând un miros pestilențial. Pentru motive nejustificate, angajații sunt sancționați în mod repetat și abuziv prin reducerea bonurilor de masă pentru o simplă banalitate dacă se duc mai des la toaletă ori discută cu alți colegi/colege în timpul programului de lucru, sancționarea fiind aplicată la cheremul administratorului a societății comerciale. Acesta mai încheie contractele individuale de muncă pe o perioadă de 90 de zile în mod repetat de ani de zile cu aceeași muncitori, iar cei care sunt trimiși în șomaj sunt reangajați. Angajatorul lucrează numai cu persoane necalificate și nu specializează angajații la locul de muncă prin formarea profesională conform Codului Muncii. Deoarece se lucrează cu lupa, majoritatea angajaților au probleme de vedere. Ușa specială cu bară de deschidere în caz de calamitate, incendii, este sigilată. Pe lângă aceste aspecte, compania a tras o conductă de scurgere în râul Cricovul Sărat, conductă care este trasată chiar și pe proprietăți private fără acordul proprietarilor pe o distanță estimată de circa 300 m, fără a deține autorizație și aprobare de la instituțiile locale. Poluarea râului se face în mod repetat, conducta fiind vizibilă, iar deversarea conține substanțe toxice care au fost folosite în producția întreprinderii”.

Pentru a investiga cazul, colegul nostru activist Geană Harry s-a deplasat la fața locului de bună credință și cu oferirea prezumției de nevinovăție asupra administratorului societății. Acesta a cerut un punct de vedere a companiei prin intermediul portarului, însă nu s-a prezentat nimeni pentru a explica situația. Paznicul l-a agresat verbal pe colegul nostru, iar astfel, am sesizat autoritățile competente pentru a lua măsurile urgente. În urma solicitărilor trimise către Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova și Garda Națională de Mediu Prahova, aceste instituții au investigat cazul fiecare revenind cu un răspuns în defavoarea acuzațiilor. Ce putem să înțelegem din această situație? Dealtfel, în 6 ianuarie 2017 presa locală a publicat un articol în care arată protestul angajaților. Click aici pentru a vedea știrea. Un număr considerabil de angajați reclamă neregulile companiei, iar autoritățile le demontează pe fiecare. Oare angajații se răzbună ori complotează compania aducând acuzații false, sau instituțiile statului mușamalizează toată situația? Greu de evaluat. Totuși este impresionant și de apreciat volumul de muncă și seriozitatea cu care ITM Prahova a tratat sezizarea nostră punct cu punct argumentând rezultatul anchetei într-un document de 5 pagini A4. Am redactat răspunsurile instituțiilor care au investigat, iar concluziile le trageți singuri.

Dacă administratorul societății comerciale SC Gvs Microfiltrazione SRL dorește dreptul la replică, să ne contacteze pe adresa contact@franciscboth.ro


Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova:

Garda Națională de Mediu - Serviciul Comisariatul Județean Prahova: