Poluatorul râului Olt din comuna Boița, jud. Sibiu, a fost sancționat de Garda de Mediu

La data de 10 iunie 2017 în jurul orelor 17:00, pe DN7 în, raza comunei Boița, jud. Sibiu se aflau doi indivizi dintre care unul este taximetrist al companiei (SC Taxi Profesional 924 SRL). Cei doi cetățeni aruncau cu spor în albia râului Olt deșeuri din materiale de construcție (deșeuri de folie-ambalaje, țigle deteriorate, deșeuri de resturi lemnoase, etc). Un alt cetățean cu spirit civic care era în trecere i-a confruntat pe cei doi protagoniști pentru a le cere să strângă în urma lor, însă la somarea lui, taximetristul a devenit recalcitrant iar acest lucru l-a determinat pe trecător să fotografieze incidentul în urma căruia ulterior a decis să pubice imaginile pe Facebook. În scurt timp pozele au devenit atât de virale încât Garda de Mediu – Sibiu s-a autosesizat din oficiu. Cu toate că vinovații s-au întors să curețe în urma lor, autoritățile au aplicat legea sancționândul contravențional pe unul dintre ei, cu amendă în valoare de 2000 lei, conform prevederilor legislației specifice privind regimul deșeurilor.

Taximetristul a declarat pentru un ziar local:

’’S-a remediat situația. Am mers și am făcut curățenie și toate gunoaiele le-am adunat. Ne cerem scuze pentru cele întâmplate. Am greșit și noi. Nu ne-am dat seama de gravitatea faptei comise. Ne cerem scuze încă odată’’, a spus Alex, unul dintre cei ce au aruncat gunoaiele pe marginea Oltului.

Am solicitat punctul de vedere al companiei de taxi SC Taxi Profesional 924 SRL, acesta declarând: ’’Compania noastră se delimitează de acțiunea taximetristului, și i-am cerut acestuia să rezolve problema creată. Din punct de vedere legal nu îi putem aplica nicio sancțiune deoarece acesta nu este angajatul societății, ci lucrează în baza unu-i contract de colaborare astfel neavând căile legale de a lua măsurile necesare în ciuda faptului că ne-a fost afectată imaginea companiei. Nu sunt deacord cu acțiunea colaboratorului nostru și sper ca pe viitor să nu se mai repete’’, ne-a declarat administratorul societății.

Am solicitat Gărzii de Mediu Sibiu să îmi comunice măsurile dispuse pentru sancționarea vinovaților.