Poliția Locală Ploiești se face singură de râs

Activistul Geană Harry Florin a solicitat intervenția Poliției Locale Ploiești pentru a constata și dispune măsurile necesare asupra vânzătorilor ambulanți neautorizați care se aflau în fața pieței Obor la data de 21 ianuarie 2018. Aceștia practică evaziunea fiscală, unele produse alimentare se comercializează în condiții neconforme, nu respectă siguranța în ceea ce privește normele de securitate alimentară și fac concurență neloială vânzătorilor din interiorul pieței atât din punct de vederea a locației, dar și a faptului că aceștia nu plătesc nici o chirie în comparație cu vânzătorii autorizați și cu forme legale. Solicitarea a fost documentată video pentru a aduce în atenția publicului faptul că agenții nu fac nimic în această privință. Deoarece în serviciului comercial al Poliției Locale nu se lucrează duminica, Harry a solicitat intervenția agenților întâlniți la fața locului. Aceștia, în loc să se ocupe de cazurile care au loc sub nasul lor și care au fost reclamate, l-au intimidat cu legitimarea pe colegul nostru care le-a formulat sesizarea pe cale verbală atât lor cât și la dispecerat. Când aceștia au văzut că nu îl pot convinge, în final s-au urcat în autovehiculul din dotare și au fugit de la fața locului ingorând cerința cetățeanului. (Vezi video). Ulterior, prin serciciul de urgențe 112 a fost solicitat ajutorul Poliției Române care a aplicat amenzi în valoare totală de 2100 lei pentru 5 fapte contravenționale de comerț ilicit.

Am solicitat Poliției Locale indentificarea agenților în cauză și cercetarea lor pentru nerespectarea dispozițiilor pe care le prevede obiectivul la care au fost trimiși și pentru abatere disciplinară la locul de muncă. Am mai solicitat instituției să îmi comunice câte sancțiuni contravenționale s-au aplicat pe speța reclamată în ziua respectivă, și care este suma totală, însă aceștia nu mi-au menționat nimic despre acest aspect.

Instituția care se află în subordinea Primăriei Ploiești ne-a informat că agenții la care am făcut referire fac parte din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, iar aceștia nu pot lua măsuri legale de sancționare contravențională a persoanelor care desfășoară comerț neautorizat, deoarece nu au atribuții în domeniul activității comerciale, fără să ne ofere alte detalii referitoare la comportamentul lor. Poliția Locală Ploiești sfidează cetățenii contribuitori la bugetul local din care este întreținut acest departament.

Poliția Locală Ploiești:

Politiştii locali la care faceţi referire, fac parte din cadrul Serviciului Ordine Publică şi Pază. Deoarece aceştia nu au atribuţii în domeniul activităţii comerciale, nu pot lua măsuri legale de sancţionare contravenţională a persoanelor care desfăşoară comerț neautorizat.

IJP Prahova:

La data de 21.01.2018, în zona Oborului Ploiești, au fost constatate 5 fapte contravenționale de comerț ilicit, pentru care polițiștii au aplicat amenzi în valoare de 2100 lei.