Ploiești: Se închide service-ul care își desfășura activitatea pe trecerea de pietoni

Pe strada Lobacevschi nr. 4A din Ploiești, o societate comercială își desfășura activitatea direct pe trecerea de pietoni astfel vehiculele clienților fiind un real obstacol pentru toți cei care vroiau să traverseze carosabilul de pe un trotuar pe celălalt. Colegul nostru activist Geană Harry Florin a indentificat nerespectarea normelor de siguranță la punctul de lucru a SC Voliad Serv SRL. Încercând să investigheze situația, Harry i-a cerut explicații unui angajat, însă acesta se simțea deranjat de întrebările activistului considerând că el nu este obligat să dea nicio informație nimănui. În situația dată, Harry a solicitat intervenția Poliției pentru a constata încălcările. (Vezi video). În urma acestei intervenții, am solicitat Poliției Locale Ploiești și Inspectoratului Județean de Poliție Prahova (IJP) să îmi comunice concluziile anchetei și măsurile dispuse. Dealtfel am mai sesizat și Registrul Auto Român Prahova (RAR) pentru că acesta a eliberat autorizația tehnică societății comerciale. La răspunsul lor, s-a descoperit faptul că societatea mai are încă un atelier autorizat pe str. Gheorghe Grigore Cantacuzino nr. 31, pentru care s-a depus RAR OCS PH, o cerere de anulare a contractului de autorizare la data de 20.11.2017, iar în urma controlului RAR, la punctul de lucru la care a intervenit și poliția locală, nu se desfășura nicio activitate lucrativă, echipamentele fiind scoase de sub tensiune și pregătite pentru relocare/vânzare, iar proprietarul spațiului igieniza locația pentru a putea fi închiriată altei societăți. Dealtfel și Poliția Locală a mai aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 290 lei fiecare, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 referitoare la circulația drumurilor publice, și încă două sancțiuni în valoare totală de 1400 lei pentru desfășurarea activității pe domeniul public și lipsa avizului în cazul programului de funcționare.

Cazul de față a creat o dezbatere polemică pe grupurile locale de facebook, care a divizat utilizatorii în două tabere. Una susține faptul că societatea trebuie să își desfășoare activitatea în cadrul legii considerând că autoritățile au dispus măsurile corecte, iar cealaltă tabără consideră că societatea trebuie lăsată să încalce codul rutier pe ideea că și așa sunt puține locuri de muncă, iar dacă administratorul va fi sancționat, va închide firma iar astfel angajații își vor pierde pâinea.

Eu înțeleg nemulțumirea lor, însă nimeni nu poate face excepție de lege, plus că aceasta nu se rezumă doar la încălcarea codului rutier și a normelor de siguranță a angajaților, ci duce chiar și până la suspiciunea de cumpărare a autorităților dacă stăm să analizăm mai profund această problemă. Putem să ne întrebăm cum de a fost posibil ca în toți anii de activitate, la acea locație să se lucreze direct pe trecerea de pietoni fără ca nici un echipaj de patrulare să se autosesizeze indentificând și tragând la răspundere societatea comercială până în prezent? De ce nici un cetățean care trăiește în zona respectivă sau care a trecut pe acolo nu a sesizat autoritățile competente în ceea ce privește soluționarea acestei probleme? De ce presa locală nu a adus în atenția publică această situație? Concluziile le trageți singuri.

Poliția Locală Ploiești:
Inspectoratului Județean de Poliție Prahova:

Registrul Auto Român: