Ploiești: Poliția Locală intimidată de cetățenii care apără comercianții ilegali

Am reclamat situația comercianților ambulanți care practică comerțul stradal în mod ilegal cu produse alimentare și nu numai, în zona Piața Centru începând de pe str. Gheorghe Doja și până în capătul străzii Decebal. Acești comercianți, pe lângă faptul că practică evaziunea fiscală, mai pun și în pericol sănătatea publică. Poliția Locală Ploiești dă din umeri și ne spune că agenții nu pot să aplice sancțiunilie prevăzute de lege din cauza cetățenilor care vin în apărarea celor care practică comerțul neautorizat. Este de râs, sau de plâns? Nici agenții de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice nu se implică să îndepărteze comercianții ilegali pentru că, conform răspunsului, aceștia nu au atribuții în fișa postului pentru a se ocupa de astfel de cazuri. Totuși, într-un alt document, ni s-a comunicat faptul că în ceea ce privește parcările neregulamentare, aceștia sunt mai activi doar în zona centrului, astfel neglijând situațiile din alte zone ale orașului. (Vezi mai multe informații). În concluzie nu îmi este clar care este rostul Poliției Locale și ce aport aduce în societate atâta timp cât nu pot satisface nevoile societății.

Poliția Locală Ploiești:

Concluzii:
  • Semnatarii documentului, Director General: Carmen Daniela Gheorghe și Director General Adjunct: Paula Maria Pitariu nu au aflat că Poliția Locală nu este o instituție, ci un serviciu din cadrul Primăriei municipiului Ploiești.
  • Agenții Poliției Locale care nu aplică legea lăsându-se intimidați de cetățenii care i-au apărarea celor care practică comerțul stradal neautorizat, ar trebui să fie cercetați disciplinar deoarece prin neluarea măsurilor, încalcă Legea 155/2010 art. 10 – legea poliției locale.