Olga Gudynn Int’l School stăpână pe trotuarul public în complicitate cu Poliția Locală Voluntari!

Școala Olga Gudynn Int’l School care se află pe str. Erou Iancu Nicolae Nr. 5, Voluntari, Ilfov, este acreditată național de Ministerul Educației Naționale (MEN) și internațional de Council of British International Schools (COBIS). Pe trotuarul din fața școlii este o parcare improvizată care deservește clienților aceste instituții, spațiul fiind lângă stația de autobus, astfel obstrucționând accesul călătorilor și a pietonilor. Din cauza mașinilor parcate neregulamentar, pietonii sunt nevoiți să coboare pe carosabil punând în pericol siguranța și integritatea atât a cetățenilor, cât și a elevilor care coboară din autovehicule. Partea și mai gravă este faptul că pe gardul care aparține școlii, stă afișat pe o coală A4 textul „PARCARE PRIVATĂ„. (Vezi video realizat de colegul nostru activist civic Oleg Brega). Am solicitat un punct de vedere din partea administrației școlare referitor la acest aspect, dar și lămurirea situației legale în sensul să mă informeze dacă școala deține vreo autorizație eliberată pentru parcarea din fața imobilului. Am primit un răspuns oficial formulat, dar fără a clarifica situația legală de ocupare a spațiului public sau a afișului. Am sesizat și Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, dar aceasta ne spune că nu a constatat o situație în care autoturismele parcate să obstrucționeze deplasarea pietonilor, însă mi-au comunicat că lucrătorii Serviciului Rutier Ilfov au fost instruiți cu privire la aspectele sesizate în vederea verificării și întreprinderii măsurilor din competență și pe viitor cu privire la sancționarea unor fapte de genul celor menționate.

Olga Gudynn Int’l School:

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov - Serviciul Rutier:

Concluzii:
  • Serviciul Rutier Ilfov nu a comentat nimic despre afișul postat pe gardul instituției.
  • Serviciul Rutier Ilfov susține că autovehiculele parcate nu obstrucționează deplasarea pietonilor, ceea ce este total fals.
  • Problema parcărilor neregulamentare continuă și în prezent.
  • Este posibil ca autovehiculele parcate să aparțină vecinilor din jurul școlii, dar nu înțeleg de ce Serviciul Rutier Ilfov sau Poliția Locală Voluntari nu indentifică proprietarii după numerele de înmatriculare în vederea sancționării acestora, în consecință consider faptul că aceste două instituții se fac complice cu vinovații deoarece nu au dispus nici o măsură până în prezent, atât pentru parcări, cât și pentru insușirea spațiului fiind considerat parcare privată de către instituție fără a demonstra deținerea unei autorizații în acest sens.