Am denunțat Poliția municipiului Aiud

Am sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Alba (IPJ) – Biroul Control Intern despre comportamentul unor agenți ai Poliției municipului Aiud în situațiile în care atunci când cetățenii le semnalează neregulile, aceștia nu iau măsurile necesare astfel făcându-se complice cu cei care nu respectă legea. Exemple de caz sunt multe, începând de la parcările neregulamentare a autovehiculelor până la ne-luarea declarațiilor a celor care sunt furați. Dealtfel au mai fost și situații în care cei atacați pe stradă sunau la apelul de urgență 112 și erau trimise echipaje de jandarmerie care conform afirmațiilor lor, nu au atribuțiuni să de a proteja cetățeanul, ci competența lor este doar de a constata situația apelurilor telefonice și indentificarea celor care au apelat, astfel cetățenii nu erau apărați de atacatori, dar nici transportați la secție în siguranță pentru a depune plângeri. Conform Legii 360/2002 – privind statutul polițistului, obligația lui este de a apăra cetățenii și de a interveni acolo unde sunt solicitați pentru a menține ordinea și siguranța publică.

Am mai notificat și situația stațiilor de taxi. În baza HCL nr 38/2013 art. 2 cu respectarea Legii 38/2003 – privind transportul în regim de taxi și regim de închiriere, stațiile au fost amplasate necorespunzător deoarece încalcă Legea OUG 195/2002 art. 6 alin. 2 și art. 142 alin. F. Se pare că, autoritățile locale consideră o hotărâre mai presus de legile României.

Biroul Control Intern Alba:

Concluzii:
  • Cu alte cuvinte, Biroul Control Intern ne spune că totul este roz. Conform verificărilor reiese faptul că nu au existat sesizări ale cetățenilor referitoare la cazurile în care agenții de Poliție nu își fac datoria sau nu vor să preia plângerile, și asta pe bună dreptate. Acest lucru se datorează lipsei de implicare din partea cetățenilor și este doar vina lor. Cetățeanul nemulțumit se rezumă să își exprime nemulțumirea doar pe facebook fără să dea în scris la Secția de Poliție, așteptând vreun extraterestru sau mesia să se autosesizeze, iar din această cauză, bineînțeles că echipa de investigare afirmă că nu au existat situații în care să nu fie luate măsuri.

– Dacă semnalați o problemă către polițist și nu vă ia problema în considerare sau dacă în Secția de Poliție vi se refuză dreptul de a depunde o sesizare, cereți numele agentului și reclamați-l. Aveți posibilitatea să faceți o sesizare împotriva lui către Biroul Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean de pe raza județului în care vă aflați la acel moment, sau superiorului său. Sesizările pot fi transmise și prin poșta electronică (e-mail) cu condiția să îndeplinească toate elementele. Click pentru a afla care sunt acestea: Școala Curajului – Ce este și cum se face o sesizare?