Compania de transport persoane SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL

Unul dintre șoferii companiei de transport persoane SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL, a fost surprins conducând 40 km pe ruta Alba Iulia – Cluj Napoca, în timp ce butona telefonul mobil. (Vezi video) În urma sesizării, directorul inginer Sabo Vlad a declarat faptul că angajatul respectiv a fost mustrat și sancționat cu 10% din salariul de pe luna curentă conform fișei postului.

  • Probabil angajatul a fost la prima abatere. Totuși în ciuda orelor de lucru și atenției distribuitive, soferii au posibilitatea să conducă doar cu dispozitiv hands-free, altfel încalcă legea Codului Rutier – OUG 195/2002 art. 108 punct. a, alin. 2 și 3. Companiile de transport se expun unui risc enorm prestând servicii de deplasare pentru persoane pentru că sunt incluși într-un regim special de lege prin ale cărora obțin licențele de:
  1. transportator persoane și marfă
  2. vehicul
  3. traseu
  4. persoana desemnată (manager)

eliberate de către Autoritatea Rutieră Română, iar tocmai prin acest aspect cetățenii călători stau indiferenți la aceste încălcări.

Pe de altă parte Inspectoratul de Poliție al Județului Alba – Serviciul Rutier dă din umeri spunându-mi că atribuțiile lor sunt limitate și nu pot aplica legea decât dacă șoferul este prins în flagrant de către un agent constatator conform legii (Codul Rutier – OUG 195/2002 art. 109 alin. 1 și 2).

SC FANY PRESTĂRI SERVICII SRL:

Inspectoratul de Poliție Alba - Serviciul Rutier: