Angajatorul sexist din Craiova a fost sancționat contravențional de către ITM Dolj

În cadrul seriei „Testăm patronii” prin care verific în ce măsură angajatorii din România respectă Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse dintre femei și bărbați în oportunitatea de a participa la un interviu pentru a obține un loc de muncă, un tânăr din Craiova care a răspuns la numărul de telefon afișat de pe anunțul de angajare al site-ului OLX a picat testul. Anunțul oferea un post de lucru pentru vânzătoare înghețată în parcul Romanescu iar titlul făcea referire specific doar pentru femei. Aparent domnul Robert care nu știa că este înregistrat, s-a simțit deranjat de faptul că îl sun cu număr privat și mi-a refuzat posibilitatea de a participa la un interviu motivându-mi că el angajează doar femei. Ascultă aici convorbirea telefonică! Cu toate că i-am adus la cunoștință legea egalității de șanse mai sus menționată și l-am avertizat de o eventuală reclamație, cetățeanul nu s-a simțit sensibilizat și după ce m-a încurajat să il reclam, mi-a închis telefonul. În baza celor constatate am adresat o plângere către Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj – Inspecția Muncii.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj:

Concluzii:
  • După cum se poate vedea și în înregistrarea convorbirii telefonice, motivarea domnului Robert în care a menționat faptul că nu este interesat de persoane de sex masculin a fost pentru că l-am sunat cu număr privat, nu se potrivește cu realitatea. Această declarație a dânsului este o minciună. Din titlul anunțului reiese faptul că discriminarea era deja premeditată fiind specific afișat doar pentru vânzătoare dinainte să îl sun eu.
  • Suntem mulțumiți de răspunsul instituției și felicităm Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj – Inspecția Muncii pentru profesionalism.